Voor scholen

Naast een combinatie van de onderstaande workshops zijn ook themawandelingen (lentewandeling, herfstwandeling, zintuigentocht,...) mogelijk, of programma's op maat rond de thema's water en duurzaamheid. Daarbij staat het door de leerlingen zelfstandig beleven, ontdekken en onderzoeken in groepsvorm centraal.

Er is bovendien ook een vaste tentoonstelling en uiteraard kan je zelf op pad gaan op de bewegwijzerde trajecten rond het Schulensmeer.

Reserveer snel een plaatsje en onze schoolgidsen ontvangen je met veel enthousiasme!

Prijs: € 50 voor max. 25 leerlingen. De activiteiten duren doorgaans twee uur.

Meer info? Contacteer ons via schulensmeer@natuurpunt.be

Workshops:

Kleuteronderwijs

Joehoe de Oehoe - Joehoe neemt je mee naar zijn vriendjes in de omgeving. Je geniet met al je zintuigen en leert vogel, kikker, konijn, eekhoorn, mol, kriebeldiertjes, vlinder of vis beter kennen.

Lager Onderwijs

1ste graad

Billy de Vis - Ontdek de onderwaterwereld door de ogen van Billy de Vis! Billy neemt je mee op wateronderzoek aan het Schulensmeer.

2de graad

Levend ganzenbord - Een actief doespel met natuuropdrachten voor de hele klas.
Viskamp voor de klas - Leer de vissen van dichtbij kennen als een echte hengelaar.

3de graad

Moord in de Poel - De spelers worden professionele speurders en krijgen de opdracht om de moord op een van de poeldieren op te lossen. Een echte aanrader voor een volledige natuurbeleving rond het water!
Broekbrigade - Leer spelenderwijs over het water, de leefgebieden, fauna en flora in het Schulensbroek.
Viskamp voor de klas - Leer de vissen van dichtbij kennen als een echte hengelaar.
Natuurbeheerspel - Door het natuurbeheerspel te spelen leer je het belang van natuur in je omgeving kennen, en de soorten die bescherming nodig hebben.

Secundair Onderwijs

Wateronderzoek - De leerlingen onderzoeken de biologische kwaliteit van het water.