Kinderfeestjes

Voor een feestje voor echte natuurspeurneuzen kan je bij ons terecht. Onze natuurgidsen nemen jou en je vriendjes mee op tocht en laten je de natuur spelenderwijs ontdekken.

Enkele van de mogelijkheden zijn:

Op zoek naar Tinus de kabouter - Ssst... er woont een kabouter in het Schulensbroek. Hij woont in een rode paddenstoel zonder witte stippen. Help jij de stippen terug te vinden? Een natuurbelevingstocht voor kinderen van 4-6 jaar.

Kinderbootcamp - Kan je goed raadsels oplossen? Durf je klauteren in een boom? Heb je geen schrik van kriebelbeestjes? Leer de skills van een geheimagent en transformeer in een echte 007. Voor kinderen van 7-10 jaar.
(Het kinderbootcamp is enkel mogelijk op woensdagmiddag)

Natuurschattenjacht - Er is een tijdje geleden een geheimzinnige schatkist gevonden op de bodem van het meer, niemand weet wat voor schatten erin zitten. Ontrafel de negen natuurschatten en kraak de code. Een natuurbelevingstocht voor kinderen van 8-10 jaar.

Olympische natuurspelen - De natuur heeft heel wat in haar mars, en jij ook! Klaar om je te meten met de besten? Voor kinderen van 8-10 jaar.

Moord in de poel - De kinderen worden professionele speurders die de moord op één van de waterdieren moeten oplossen. Om de dader op het spoor te komen, onderzoeken ze de waterkwaliteit van het meer, pluizen ze de omgeving uit en bestuderen ze andere waterdieren. Een educatief spel voor kinderen van 10-12 jaar.

Praktisch?
Een natuurgids zorgt voor de verhaallijn, extra uitleg en de spelletjes. De kinderfeestjes starten om 14u00 en duren twee uur. Minimaal 8 kinderen en maximaal 15 kinderen per feestje. Prijzen variëren tussen 100 en 150 euro, afhankelijk van het gekozen thema. De kinderfeestjes zijn te reserveren van maart t.e.m. juni en in september en oktober. Reservaties gebeuren minstens drie weken op voorhand. Alle kinderfeestjes gaan buiten door, bij slecht weer voorzien we geen vervangactiviteit. Informeer naar de mogelijkheden om een lokaal in het bezoekerscentrum te huren aan voordeeltarief.

Meer info? Contacteer ons via schulensmeer@natuurpunt.be of 013/55.63.81 (tijdens kantooruren op maandag en woensdag)