Schulensmeer Demerstraat 60 3560 Lummen T 013 44 12 37 E info@schulensmeer.be

Wandelen

Aan het natuur- en sportcentrum Schulensmeer starten vier uitgestippelde wandelingen variërend van 2 tot 10 km. 


De korte route (2 km) is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers mits begeleiding. Om de trek- en broedvogels niet te storen, zijn de blauwe (5 km) en oranje (7 km) route niet toegankelijk tussen 1 januari en 31 mei, maar zelfs dan blijven er voldoende wandelmogelijkheden om het gebied te ontdekken. Als je in die periode toch rond het meer wilt wandelen is de gele route (10 km) een goed alternatief, als je een stukje afsnijdt tenminste: dan wandel je 8 km. 

Stevige stapschoenen of laarzen zijn aangeraden op de paden. Denk eraan dat het gebied een wachtbekken is en dus bij zware regenval kan overstromen, waardoor sommige wandelpaden ontoegankelijk zijn. 
​Bij hoogwater is het natuurreservaat binnen de dijken niet toegankelijk. Je kunt dat onder andere zien aan de rode vlag aan het bezoekerscentrum.

Elke eerste zondag van de maand kan je deelnemen aan een geleide wandeling wandeling door het Schulensbroek. Start om 14u aan sport- en natuurcentrum Schulensmeer. Bekijk de kalender voor een overzicht van de komende themawandelingen.

 

Wandelkaarten zijn verkrijgbaar in natuur- en sportcentrum Schulensmeer. Voor meer info kan je terecht bij schulensmeer@natuurpunt.be of info@schulensmeer.be